Specialisten in schaakpromotie, - innovatie en - ontwikkeling        Media   Design   Projecten  Training  Producten  Educatie  Workshops

 

Raindropchess workshops zijn bijzonder effectief.

Kinderen van zeer verschillende niveau's beleven al snel het schaakplezier door met je eigen materiaal stukken van de ander te slaan en mogelijk ook de koning van de ander te belagen. 
Het leidt voor sommigen al snel tot echt schaken. Eenmaal de regels van Raindropchess begrepen is de stap naar echt schaken niet zo groot meer.
Schaken introduceren kan op vele manieren. Bij jonge kinderen is het van belang ruimte in te bouwen voor spelelementen. Bij schaaklessen op scholen ligt het accent bij de eerste les doorgaans op verkenning van de schaakstukken, dat is bij Raindropchess ook zo. Bij Raindropchess gaat de verkenning in die eerste les nog een stapje verder.... je maakt direct kennis met promotie stukken (de blauwe stukken die je graag ook op het bord wilt hebben staan), je leert de koning aanvallen en stukken te laten samenwerken. 

Omdat je zelf mag bepalen waar je de stukken plaatst op het bord, word je je bewust van het effect van je eigen keuzes. Het is een krachtige manier van leren en het maakt dat je sterk betrokken blijft bij het spel.

Zelf doen en ontdekken vanuit het spelen van het spel, dat is didactisch onderscheidend. Door te proberen kom je er vanzelf achter of het goed heeft gewerkt. En je hoeft bij dit spel niet meteen jezelf "de schuld te geven". Er is sprake van een dosis toeval, door de kaarten. Dus je mag bij dit spel ook enige schuld buiten jezelf leggen: ... "ik had pech met de kaarten" 

Raindropchess is overzichtelijk, het kind ervaart succes (belangrijk voor de eigenwaarde) en voelt een drive om het te willen spelen, de zo belangrijke intrinsieke motivatie. Het is spannend door de kaarten die erbij horen: Je bent benieuwd wat de volgende kaart is, welk stuk je dan mag opzetten. 

Belangrijk voordeel is ook dat een sterke schaker dit spel kan spelen met iemand die nog nauwelijks kan schaken. De beginner zou met enig geluk van de schaker kunnen winnen. Dat maakt dit spel tot een verbindend spel in de klas, ook als de vaardigheidsniveau's ver uiteen liggen. Maar ook thuis doet Raindropchess het goed tussen de andere gezelschapsspellen.... met als belangrijk kenmerk: Je begint eraan met het gevoel dat je zou kunnen gaan winnen.

Neem contact op om te vragen naar de voorwaarden voor workshops in school. 
Spel website:  www.raindropchess.nl
Digitaal spelen: www.raindropchessonline.com 
Languages


Contact

Naar contactformulier
+31 (0) 6 3484 7407
info@raindropchessmedia.com